Tuňák na koriandru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák na koriandru
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57297 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
8 g | Kmín mletý |
60 g | Koriandr čerstvý |
8 g | Koriandr mletý |
5 g | Limetková kůra |
15 ml | Limetková šťáva |
25 ml | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
800 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 76,0mg |
Draslík | 725,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,4mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Limetková šťáva, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Limetková kůra, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák na koriandru postup přípravy receptu:
1 | Očištěného a vykuchaného tuňáka nakrájíme na podkovy, limetkovou kůru nastrouháme, lístky koriandru posekáme najemno. Do misky vložíme prolisovaný česnek, přidáme mletý koriandr, kůru z limetky, mletý kmín, sůl, pepř, zalijeme olejem, důkladně promícháme a touto směsí kousky tuňáka potřeme. |
2 | Pokapeme limetkovou šťávou, vložíme do pánve na rozehřátý olej a osmažíme z obou stran dozlatova. |
3 | Porce na talířích posypeme lístky koriandru. |