Recept

Řízečky z červené řepy

  • Finsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 57300

Ingredience

2 ks Cibule
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 dl Olej slunečnicový
150 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
400 g Červená řepa
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 245 kcal
Kilojoule 1 025kJ
9% Sacharidy 33 g
12% Tuky 9 g
24% Sodík 483 mg
15% Bílkoviny 9 g

Řízečky z červené řepy postup přípravy receptu:

1

Dobře omytou řepu dáme do hrnce, zalijeme ji vodou a uvaříme pod pokličkou doměkka, Vaříme podle velikosti přibližně 20-40 minut. Poté řepu scedíme a vychladlou oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 5-7 mm. Plátky osolíme. V misce si rozšleháme vejce, do druhé misky si nasypeme strouhanku. Plátky řepy namočíme do vajíčka a obalíme ve strouhance. V pánvi si rozpálíme olej a obalenou řepu osmažíme z každé strany dozlatova.

2

Cibuli očistíme, pokrájíme na kolečka a v pánvi na másle ji usmažíme dozlatova. Řízky z řepy dáme na talíře, ozdobíme je usmaženou cibulí a servírujeme.

Poznámka

Nejvodnější přílohou jsou pečené brambory ve slupce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept