Tatranské řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tatranské řízky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 57301 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
60 g | Cukr krupice |
100 g | Kompot broskvový |
120 g | Kompot jablečný |
70 g | Ořechy vlašské |
0,3 kávová lžička | Pepř bílý |
70 g | Sádlo vepřové škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
650 g | Vepřová pečeně |
70 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 117,0mg |
Draslík | 592,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 32,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Kompot jablečný, Ořechy vlašské, Pepř bílý, Sůl, Vepřová pečeně, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tatranské řízky postup přípravy receptu:
1 | Pečeni vykostíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Ořechy nasekáme nadrobno. |
2 | Maso z obou stran smažíme na sádle. Současně z cukru uvaříme karamel, vmícháme do něj oba kompoty, víno a za stálého míchání povaříme. |
3 | Usmažené řízky podáváme přelité karamelovým ovocem, zakapané citronovou šťávou a posypané ořechy. |