Recept

Vepřová kýta s vermutem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 57302

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
120 ml Dolin - Vermouth
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
50 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Vegeta
650 g Vepřová kýta
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 512 kcal
Kilojoule 2 143kJ
1% Sacharidy 4 g
49% Tuky 37 g
10% Sodík 195 mg
55% Bílkoviny 31 g

Vepřová kýta s vermutem postup přípravy receptu:

1

Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Na oleji plátky smažíme z obou stran dozlatova. Řízky vyjmeme, do výpeku přimícháme rajčatový protlak, vegetu, půl minuty smažíme, poté vmícháme hořčici, zalijeme vodou a chvilku povaříme.

2

Do omáčky vrátíme maso a dusíme na mírném plameni zhruba půl hodiny. Udušené maso přeložíme na mísu a držíme na teple. Omáčku ochutíme bílým vermutem, cukrem a minutu vaříme.

3

Maso podáváme přelité omáčkou a posypané petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept