Vepřová kýta s vermutem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kýta s vermutem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57302 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
120 ml | Dolin - Vermouth |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
50 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
650 g | Vepřová kýta |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 108,9mg |
Draslík | 563,6mg |
Vláknina | 117,1mg |
Vitamín A | 11,4mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth, Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová kýta s vermutem postup přípravy receptu:
1 | Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Na oleji plátky smažíme z obou stran dozlatova. Řízky vyjmeme, do výpeku přimícháme rajčatový protlak, vegetu, půl minuty smažíme, poté vmícháme hořčici, zalijeme vodou a chvilku povaříme. |
2 | Do omáčky vrátíme maso a dusíme na mírném plameni zhruba půl hodiny. Udušené maso přeložíme na mísu a držíme na teple. Omáčku ochutíme bílým vermutem, cukrem a minutu vaříme. |
3 | Maso podáváme přelité omáčkou a posypané petrželovou natí. |