Recept

Finský bramborový pudink

  • Finsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 57305
Kategorie: Brambory

Ingredience

1 kg Brambory
2 polévková lžíce Cukr krupice
100 g Máslo čerstvé
7,5 dl Mléko plnotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Sůl
1,4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 480 kcal
Kilojoule 2 010kJ
14% Sacharidy 49 g
36% Tuky 27 g
26% Sodík 524 mg
22% Bílkoviny 13 g

Finský bramborový pudink postup přípravy receptu:

1

Uvaříme 1 kg dobře omytých brambor v 1,4 litru vody doměkka, vaříme je přibližně 20 minut. Poté je slijeme a horké oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim hrubou mouku, cukr, dobře je promícháme, těsto zakryjeme čistou utěrkou a necháme minimálně 1 hodinu odpočinout.

2

Poté do těsta přidáme sůl, vlahé mléko, roztopené máslo a těsto dobře vyšleháme na lehké pyré.

3

Pekáček vytřeme máslem, naplníme ho bramborovým pyré a dáme do předehřáté na 170°C-180°C trouby péct. Pečeme dozlatova až zlatohněda přibližně 35-45 minut. Teplý puding nakrájíme na porce a hned servírujeme.

Poznámka

Bramborový puding podáváme jako přílohu k masitým jídlům nebo samostatně se zeleninovými saláty podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept