Selské řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Selské řízky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 57306 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
400 g | Kapusta hlávková |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
40 g | Sádlo vepřové škvařené |
150 g | Slanina vepřová |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
3 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřová kýta |
250 ml | Voda pitná |
250 ml | Vývar zeleninový |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 311,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 128,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapusta hlávková, Slanina vepřová, Strouhanka, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Voda pitná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Selské řízky postup přípravy receptu:
1 | Kýtu nakrájíme na tenčí plátky, naklepeme a osolíme. Očištěnou kapustu opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Obě cibule a slaninu nakrájíme nadrobno. |
2 | V menším rendlíku osmažíme slaninu s jednou cibulí, přimícháme kapustu a na mírném plameni dusíme. K měkké kapustě vmícháme rozšlehaná vejce, pepř a zahustíme strouhankou. Směs necháme zchladnout, poté jí naplníme řízky. |
3 | Řízky zavineme, sepneme jehlou, poprášíme moukou a osmažíme spolu s druhou cibulí na sádle dozlatova. Závitky zalijeme vodou a na mírném plameni dusíme doměkka. Měkké závitky vyjmeme a držíme na teple. Šťávu zredukujeme na tuk, zaprášíme zbylou moukou, zarestujeme, zalijeme vývarem a alespoň 10 minut za častého míchání povaříme. |
4 | Závitky podáváme přelité omáčkou. |