Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 57306
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
400 g Kapusta hlávková
50 g Mouka pšeničná hladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
40 g Sádlo vepřové škvařené
150 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Strouhanka
3 ks Vejce slepičí
600 g Vepřová kýta
250 ml Voda pitná
250 ml Vývar zeleninový
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 791 kcal
Kilojoule 3 310kJ
8% Sacharidy 30 g
75% Tuky 56 g
48% Sodík 962 mg
80% Bílkoviny 45 g

Selské řízky postup přípravy receptu:

1

Kýtu nakrájíme na tenčí plátky, naklepeme a osolíme. Očištěnou kapustu opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Obě cibule a slaninu nakrájíme nadrobno.

2

V menším rendlíku osmažíme slaninu s jednou cibulí, přimícháme kapustu a na mírném plameni dusíme. K měkké kapustě vmícháme rozšlehaná vejce, pepř a zahustíme strouhankou. Směs necháme zchladnout, poté jí naplníme řízky.

3

Řízky zavineme, sepneme jehlou, poprášíme moukou a osmažíme spolu s druhou cibulí na sádle dozlatova. Závitky zalijeme vodou a na mírném plameni dusíme doměkka. Měkké závitky vyjmeme a držíme na teple. Šťávu zredukujeme na tuk, zaprášíme zbylou moukou, zarestujeme, zalijeme vývarem a alespoň 10 minut za častého míchání povaříme.

4

Závitky podáváme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept