Recept

Lívanečky z bramborového těsta s brusinkami

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 57307
Kategorie: Brambory

Ingredience

750 g Brambory
1 kávová lžička Cukr krupice
200 g Džem brusinkový
4 dl Mléko plnotučné
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 dl Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 l Růžová voda
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 447 kcal
Kilojoule 1 872kJ
26% Sacharidy 92 g
7% Tuky 5 g
11% Sodík 213 mg
22% Bílkoviny 13 g

Lívanečky z bramborového těsta s brusinkami postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory uvaříme ve slupce v 1 litru vody. Vaříme je 20 minut. Poté je scedíme, oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Do druhé misky si nalijeme 2 dl mléko, přidáme mouku, cukr, sůl a pepř. Vše dobře rozšleháme dohladka a směs přilijeme k nastrouhaným bramborám, promícháme, dolijeme 2 dl mléka a těsto důkladně vyšleháme.

2

Pánev na lívance (4 kusy ) potřeme olejem pomocí mašlovačky. Těsto nabíráme malou naběračkou, nalijeme na rozpálený olej, těsto rozetřeme a usmažíme lívanečky z každé strany dozlatova. Horké lívanečky dáme na talíře, na každý naneseme lžičkou brusinkový džem a hned podáváme.

Poznámka

Lívanečky též podáváme s pečenými nakládanými plátky vepřového masa, tak zvanými "peklovanými" - vepřové maso nakrájené na plátky, ochucené česnekem a solí se nakládá do kameninových nádob. V tmavém a studeném sklepu vydrží 3-4 měsíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept