Řízky zapečené se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 56 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řízky zapečené se zeleninou
Celkový čas: | 56 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 6 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 57308 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
100 g | Mrkev kořen |
120 g | Párky Frankfurtské |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
120 g | Petržel kořen |
50 g | Sádlo vepřové škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
900 g | Vepřová kýta |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 166,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Petržel kořen, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Mrkev kořen, Párky Frankfurtské, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Řízky zapečené se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibuli nakrájíme na kolečka, očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké nudličky, párky nakrájíme na kolečka. |
2 | Pekáč vymažeme sádlem, vyložíme cibulí, na kterou naskládáme polovinu řízků, posypeme zeleninou, plátky párků a překryjeme zbylými řízky. Směs zalijeme vývarem a v předehřáté troubě dusíme téměř doměkka. Poté dopečeme bez poklice. |