Jednoduchý recept

Pizza s klobásou a artyčoky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 57313

Ingredience

120 g Ančovičky konzervované
180 g Artyčoky sterilované
60 g Bazalka
8 g Cukr krupice
7 g Droždí sušené
80 g Kapary
100 g Klobása Chorizo
350 g Mouka pšeničná hrubá
120 g Mozzarella
30 g Olej chilli
15 ml Olej olivový extra panenský
120 g Olivy černé
80 g Omáčka rajčatová
1 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
10 g Sůl mořská
250 ml Voda pitná
120 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 754 kcal
Kilojoule 3 153kJ
25% Sacharidy 88 g
35% Tuky 26 g
167% Sodík 3 g
67% Bílkoviny 38 g

Pizza s klobásou a artyčoky postup přípravy receptu:

1

Do trošky vlažné vody nasypeme rozdrobené droždí, cukr a necháme vzejít kvásek. Do mísy vsypeme mouku, sůl, přilijeme zbytek vody, olej, kvásek a vypracujeme hladké těsto které necháme v teple vykynout. Z těsta vyválíme 4 stejné placky.

2

Klobásu chorizo nakrájíme na tenká kolečka, žampiony na plátky, artyčoky scedíme a trochu pokrájíme, bazalku posekáme najemno, mozzarellu nakrájíme na malé kousky a olivy vypeckujeme. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou, poklademe klobásou, žampiony, mozzarellou, artyčoky, kousky ančoviček, posypeme bazalkou, kapary, olivami, podle chuti osolíme mořskou solí, opepříme, pokapeme pálivým olejem, vložíme do trouby nebo pece a pečeme zhruba 25 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept