Pizza s klobásou a artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza s klobásou a artyčoky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57313 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
120 g | Ančovičky konzervované |
180 g | Artyčoky sterilované |
60 g | Bazalka |
8 g | Cukr krupice |
7 g | Droždí sušené |
80 g | Kapary |
100 g | Klobása Chorizo |
350 g | Mouka pšeničná hrubá |
120 g | Mozzarella |
30 g | Olej chilli |
15 ml | Olej olivový extra panenský |
120 g | Olivy černé |
80 g | Omáčka rajčatová |
1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
10 g | Sůl mořská |
250 ml | Voda pitná |
120 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 47,5mg |
Draslík | 520,3mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Artyčoky sterilované, Bazalka, Cukr krupice, Droždí sušené, Omáčka rajčatová, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Klobása Chorizo, Mouka pšeničná hrubá, Mozzarella, Olej chilli, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza s klobásou a artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Do trošky vlažné vody nasypeme rozdrobené droždí, cukr a necháme vzejít kvásek. Do mísy vsypeme mouku, sůl, přilijeme zbytek vody, olej, kvásek a vypracujeme hladké těsto které necháme v teple vykynout. Z těsta vyválíme 4 stejné placky. |
2 | Klobásu chorizo nakrájíme na tenká kolečka, žampiony na plátky, artyčoky scedíme a trochu pokrájíme, bazalku posekáme najemno, mozzarellu nakrájíme na malé kousky a olivy vypeckujeme. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou, poklademe klobásou, žampiony, mozzarellou, artyčoky, kousky ančoviček, posypeme bazalkou, kapary, olivami, podle chuti osolíme mořskou solí, opepříme, pokapeme pálivým olejem, vložíme do trouby nebo pece a pečeme zhruba 25 minut. |