Špagety se zeleninovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety se zeleninovou omáčkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 57314 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
60 g | Bazalka |
80 g | Celer bulvový |
100 g | Cibule |
80 g | Mrkev kořen |
40 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
80 g | Pórek |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
300 g | Špagety |
8 g | Sůl |
900 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 617,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer bulvový, Cibule, Petržel kořen, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pórek, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety se zeleninovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Pórek podélně rozřízneme, nakrájíme na nudličky, mrkev, celer, petržel nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata slijeme a trochu pokrájíme. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s kořenovou zeleninou a pórkem, osmahneme, přidáme rajčata, bazalku, sůl, pepř, hrnec zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka. |
2 | Mezitím uvaříme špagety podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. |
3 | Na talíře upravíme špagety do věnce a doprostřed nalijeme omáčku. |