Jednoduchý recept

Jehněčí guláš s meruňkami

  • Gruzie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 57316
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
120 g Cibule červená
600 g Jehněčí plec
8 g Kmín mletý
60 g Koriandr čerstvý
8 g Koriandr mletý
130 g Meruňky sušené
30 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
30 g Protlak rajčatový sterilovaný
500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
10 g Skořice mletá
8 g Sůl
500 ml Vývar jehněčí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 513 kcal
Kilojoule 2 145kJ
11% Sacharidy 40 g
30% Tuky 22 g
57% Sodík 1 g
75% Bílkoviny 42 g

Jehněčí guláš s meruňkami postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso nakrájíme na kostky, rajčata scedíme, červenou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, sušené meruňky trochu pokrájíme, lístky koriandru posekáme najemno.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso a orestujeme. Přilijeme rajčatový protlak, osolíme, opepříme, přidáme mletou skořici, kmín, koriandr, česnek, podlijeme vývarem, přisypeme meruňky, rajčata a dusíme doměkka.

3

Porce na talířích posypeme koriandrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept