Recept

Zapékaná uzenina se sýrem a vejci

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
2
Recept ujde
2 1 Zapékaná uzenina se sýrem a vejci 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57320

Ingredience

1,5 polévková lžíce Kečup
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Párky jemné
4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 45%
Omáčka
1 kávová lžička Hořčice
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
3 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 384 kcal
Kilojoule 1 609kJ
1% Sacharidy 4 g
44% Tuky 33 g
19% Sodík 371 mg
31% Bílkoviny 17 g

Zapékaná uzenina se sýrem a vejci postup přípravy receptu:

1

V misce vyšleháme vejce se smetanou, solí, pepřem, hořčicí a moukou dohladka. Silnější párky (jemné, šunkové aj.) rozkrájíme, hřbety nařežeme na "ježka" a vložíme je do pekáčku vytřeného máslem a hřbety párků potřeme kečupem (nebo ostrým kečupem podle chuti). Posypeme je hustě nastrouhaným tvrdým sýrem, zalijeme připravenou omáčkou a dáme je předehřáté trouby na 220 °C péct. Pečeme přibližně 20 minut dozlatova a hned servírujeme.

Poznámka

K zapečené uzenině podáváme bramborovou kaši, ne vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
2
Recept ujde