Zapékaná uzenina se sýrem a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná uzenina se sýrem a vejci
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 57320 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,5 polévková lžíce | Kečup |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 ks | Párky jemné |
4 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 45% |
Omáčka | |
---|---|
1 kávová lžička | Hořčice |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
3 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 721,2mg |
---|---|
Cholesterol | 275,2mg |
Draslík | 102,2mg |
Vláknina | 204,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sýr Eidam cihla 45%, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Párky jemné, Hořčice, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná uzenina se sýrem a vejci postup přípravy receptu:
1 | V misce vyšleháme vejce se smetanou, solí, pepřem, hořčicí a moukou dohladka. Silnější párky (jemné, šunkové aj.) rozkrájíme, hřbety nařežeme na "ježka" a vložíme je do pekáčku vytřeného máslem a hřbety párků potřeme kečupem (nebo ostrým kečupem podle chuti). Posypeme je hustě nastrouhaným tvrdým sýrem, zalijeme připravenou omáčkou a dáme je předehřáté trouby na 220 °C péct. Pečeme přibližně 20 minut dozlatova a hned servírujeme. |
Poznámka
K zapečené uzenině podáváme bramborovou kaši, ne vařené brambory.