Rajčatová polévka studená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová polévka studená
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57322 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cibulka jarní |
5 g | Cukr krupice |
120 g | Kostkový led |
25 ml | Ocet vinný |
100 g | Okurka salátová |
10 g | Paprika mletá sladká |
80 g | Paprika zelená |
1 g | Pepř černý mletý |
1000 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 747,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,1mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Ocet vinný, Okurka salátová, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kostkový led, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová polévka studená postup přípravy receptu:
1 | Rajčata scedíme, vložíme do mixéru, přidáme salátovou okurku, očištěný celer a rozmixujeme dohladka. Polévku nalijeme do mísy, přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, prolisovaný česnek, na proužky nakrájenou zelenou papriku, sůl, pepř, mletou papriku, zakápneme octem, přidáme trochu cukru a důkladně promícháme. |
2 | Polévku podáváme s kousky ledu. |