Studená zeleninová polévka s červenou řepou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená zeleninová polévka s červenou řepou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 57323 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
100 g | Brambory vařené |
150 g | Červená řepa sterilovaná |
60 g | Cibule - nať |
10 g | Cukr krupice |
30 g | Hořčice |
60 g | Kopr čerstvý |
150 g | Mrkev kořen |
80 ml | Ocet vinný |
150 g | Okurka salátová |
1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
500 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 64,4mg |
Draslík | 505,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Červená řepa sterilovaná, Cibule - nať, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Okurka salátová, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená zeleninová polévka s červenou řepou postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu scedíme, nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme nahrubo, salátovou okurku nakrájíme na malé hranolky, kopr posekáme. |
2 | Vařené brambory nasypeme do mísy a trochu je rozmačkáme vidličkou, přidáme hořčici, posekanou cibulovou nať, sůl, pepř, cukr a promícháme. Přidáme smetanu, vodu, ocet a znovu promícháme. Nakonec přisypeme červenou řepu, okurku, mrkev, kopr a opět promícháme. |
3 | Polévku podáváme dobře vychlazenou. |