Rybí polévka s mušlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí polévka s mušlemi
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 57327 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
200 g | Krevety tygří - loupané |
450 g | Mušle slávky |
20 g | Olej olivový extra panenský |
10 g | Oregano čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
250 g | Platýz - filety |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
8 g | Sůl |
250 g | Treska obecná |
10 g | Tymián čerstvý |
200 ml | Víno bílé |
500 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 149,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,7mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Mušle slávky, Platýz - filety, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový extra panenský, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Treska obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí polévka s mušlemi postup přípravy receptu:
1 | Filety z tresky a platýse nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata scedíme a trochu pokrájíme. |
2 | Do hrnce nalijeme olej a rozehřejeme. Přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, zalijeme vínem, vývarem, přidáme snítku tymiánu, rozmarýnu, oregana, bobkový list, ryby, celé mušle, zakryjeme pokličkou a vaříme zvolna 5 minut. Z polévky vyjmeme bobkový list, celé bylinky a mušle, které se neotevřely. Přisypeme krevety, sůl, pepř, rajčata a povaříme dalších pět minut. |