Lančmít se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lančmít se zelím
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5733 |
Ingredience
60 dkg | Brambory |
1 ks | Cibule |
40 dkg | Luncheon Meat |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 dkg | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
15 dkg | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 92g |
---|---|
Cholesterol | 278,8mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 39g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 132,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Luncheon Meat, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lančmít se zelím postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme a uvaříme ve slané vodě doměkka, vodu slijeme a brambory rozmačkáme na kaši. |
2 | Cibuli pokrájíme nadrobno, osmahneme na másle, přidáme pokrájené zelí a podusíme. |
3 | Vmícháme do brambor, můžeme zředit slitou vodou z brambor. |
4 | Důkladně promícháme, osolíme, opepříme, rozdělíme na talíře a navrch upravíme opečené plátky lančmítu. |
5 | Podáváme se zeleninovým salátem. |