Jednoduchý recept

Šafránová rýže s rozinkami

  • Gruzie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 57330
Kategorie: Rýže

Ingredience

200 g Cukr krupice
5 g Hřebíček
5 g Kardamom
25 g Olej olivový
60 g Pistácie
30 g Rozinky tmavé
600 g Rýže dušená
1 špetka Šafrán
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 466 kcal
Kilojoule 1 950kJ
26% Sacharidy 92 g
12% Tuky 9 g
1% Sodík 14 mg
12% Bílkoviny 6 g

Šafránová rýže s rozinkami postup přípravy receptu:

1

Do rendlíku nalijeme vodu, přidáme cukr, šafrán a vaříme, až směs zhoustne. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme hřebíček, kardamom a osmažíme. Přimícháme rýži, rozinky, zalijeme cukrovou vodou se šafránem, prohřejeme a odstavíme.

2

Na talířích posypeme vyloupanými pistáciemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept