Jehněčí maso s cizrnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso s cizrnou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 57331 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule červená |
30 ml | Citronová šťáva |
400 g | Cizrna konzervovaná |
10 g | Harissa pasta |
400 g | Jehněčí kýta |
20 g | Med včelí |
15 g | Olej olivový extra panenský |
200 g | Paprika červená |
1 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
10 g | Skořice celá |
8 g | Sůl |
500 ml | Vývar zeleninový |
1 špetka | Šafrán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 68,3mg |
Draslík | 860,2mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,4mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cizrna konzervovaná, Jehněčí kýta, Med včelí, Paprika červená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Skořice celá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Harissa pasta, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí maso s cizrnou postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, papriku zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, rajčata a cizrnu scedíme. |
2 | Do hrnce nalijeme vývar, přidáme cibuli, papriku, kousek celé skořice, přidáme špetku šafránu, med, zakápneme citronovou šťávou a pod pokličkou povaříme 5 minut. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme maso a osmažíme. Přidáme do hrnce, osolíme, opepříme, ochutíme harisou, přimícháme rajčata, cizrnu a dusíme doměkka. |
4 | Před podáváním vyjmeme skořici. |
Poznámka
1