Sýrové těstoviny po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové těstoviny po italsku
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 180 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 57336 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Příprava | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Postup | |
1 kávová lžička | Bazalka |
100 g | Máslo čerstvé |
700 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná - Semolina |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Gruyére |
125 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 213,9mg |
Draslík | 81,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 540,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Gruyére, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná - Semolina, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové těstoviny po italsku postup přípravy receptu:
1 | Příprava: Hlubší a širší zapékací mísu nebo hlubší plech vytřeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 200 °C. |
2 | Postup: Sýr Parmezán a sýr Gruyére nastrouháme. Z nastrouhaného |
3 | Parmezánu odložíme třetinu na závěrečné prosypání. Do horkého mléka dáme polovinu množství másla a ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. V ochuceném mléce postupně a důkladně, aby se nám netvořily hrudky, rozmícháme semolinu, celá vejce a třetí třetinu strouhaného sýra. Po důkladném promíchání těsto na mírném ohni vymícháme dohladka. Když je těsto hladké, rozetřeme ho na plech, který jsme vyložili pečícím papírem, a necháme těsto úplně vychladnout. Vychladlé těsto pak ještě necháme asi hodinu odpočinout v lednici. Zbytek másla rozehřejeme. Ze ztuhlého těsta vykrájíme vánočním vykrajovátkem malé kroužky, které vyskládáme po vrstvách do připravené zapékací mísy tak, aby se překrývaly. Každou vrstvu kroužků pokapeme máslem a horní vrstvu kroužků posypeme zbytkem sýra Parmezánu a sýrem Gruyére. Pokrm pečeme asi 30 minut do zlatavé barvy. Hotový pokrm servírujeme horký, posypaný bazalkou. |