Mléčný jablečnohruškový chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 196 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mléčný jablečnohruškový chléb
Celkový čas: | 196 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 6 minut |
Doba vaření: | 190 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 57338 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 g | Anýz mletý |
40 g | Cukr krupice |
10 g | Droždí sušené |
2 g | Hřebíček |
100 g | Hrušky |
100 g | Jablka |
60 g | Máslo čerstvé |
130 ml | Mléko plnotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 g | Muškátový oříšek |
2 g | Pepř bílý |
2 g | Skořice mletá |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 78,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 176,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Cukr krupice, Droždí sušené, Hřebíček, Hrušky, Jablka, Muškátový oříšek, Pepř bílý, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mléčný jablečnohruškový chléb postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nalijeme vodu a rozpuštěné máslo, přidáme sůl, cukr, koření, hladkou mouku a na kousky nakrájené ovoce bez pecek. Promícháme, přendáme do nádoby domácí pekárny, přisypeme sušené droždí a nastavíme program na základní chléb. |