Recept

Brambory vařené s rajčatovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5734
Kategorie: Brambory

Ingredience

1 kg Brambory rané
2 stroužek Česnek
40 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
0,3 l Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 40%

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 469 kcal
Kilojoule 1 961kJ
17% Sacharidy 63 g
29% Tuky 22 g
3% Sodík 59 mg
28% Bílkoviny 16 g

Brambory vařené s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Brambory zalijeme vroucí vodou a vaříme asi 15-20 minut. Oloupeme je, osolíme a dáme do mísy s pokličkou.

2

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozmícháme se smetanou a provaříme na hustou omáčku. Přidáme protlak, česnek utřený se solí, pepř a strouhaný sýr.

3

Omáčkou přelijeme brambory v míse. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept