Recept

Cibule plněné mletým masem

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 82 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 57 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 57342
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
150 g Hovězí maso mleté
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 špetka Pepř černý mletý
100 g Rýže předvařená (parboiled)
80 g Slanina vepřová
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
150 g Vepřové maso mleté
Vařená cibule
12 ks Cibule
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 308kJ
14% Sacharidy 49 g
39% Tuky 29 g
37% Sodík 745 mg
43% Bílkoviny 24 g

Cibule plněné mletým masem postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme mleté vepřové a hovězí maso. Přidáme k němu předvařenou (polotvrdou) rýži, sůl, pepř, rozetřený česnek a vejce. Směs dobře promícháme.

2

Velké oloupané cibule dáme do vařící vody se solí a pomalu je vaříme 10-12 minut. Děrovanou naběračkou je opatrně vyjmeme a necháme vychladnout. Ostrý nožem jim seřízneme špičku a malou lžičkou je opatrně vydlabeme. Musí nám zůstat neporušené strany (asi 2-3 mm a dno). Cibule naplníme mletým masem, poskládáme je do máslem vytřeného pekáčku těsně vedle sebe. Cibule k sobě stáhneme provázkem, aby se nerozpadly. Pokryjeme je vydlabanými plátky cibule, tenkými plátky slaniny a dáme do předehřáté trouby na 190 °C zapéct. Pečeme přibližně 35-45 minut dozlatova. Upečené cibule podáváme hned teplé, polijeme je výpekem a přidáme k nim plátky opečené slaniny.

Poznámka

K cibuli podáváme vařené brambory nebo bramborovou kaši.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept