Cibule plněné mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 82 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibule plněné mletým masem
Celkový čas: | 82 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 57 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57342 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
150 g | Hovězí maso mleté |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rýže předvařená (parboiled) |
80 g | Slanina vepřová |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
150 g | Vepřové maso mleté |
Vařená cibule | |
---|---|
12 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 137,2mg |
Draslík | 791,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí maso mleté, Rýže předvařená (parboiled), Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Cibule, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibule plněné mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy dáme mleté vepřové a hovězí maso. Přidáme k němu předvařenou (polotvrdou) rýži, sůl, pepř, rozetřený česnek a vejce. Směs dobře promícháme. |
2 | Velké oloupané cibule dáme do vařící vody se solí a pomalu je vaříme 10-12 minut. Děrovanou naběračkou je opatrně vyjmeme a necháme vychladnout. Ostrý nožem jim seřízneme špičku a malou lžičkou je opatrně vydlabeme. Musí nám zůstat neporušené strany (asi 2-3 mm a dno). Cibule naplníme mletým masem, poskládáme je do máslem vytřeného pekáčku těsně vedle sebe. Cibule k sobě stáhneme provázkem, aby se nerozpadly. Pokryjeme je vydlabanými plátky cibule, tenkými plátky slaniny a dáme do předehřáté trouby na 190 °C zapéct. Pečeme přibližně 35-45 minut dozlatova. Upečené cibule podáváme hned teplé, polijeme je výpekem a přidáme k nim plátky opečené slaniny. |
Poznámka
K cibuli podáváme vařené brambory nebo bramborovou kaši.