Recept

Těstoviny se špenátovou náplní

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 57343
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Těstoviny
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny Lumache
1 l Voda pitná
Rajčatová zálivka
1 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý celý
40 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
Špenátová náplň
125 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Špenát mražený
60 g Strouhanka z pšeničného pečiva
1 špetka Sůl
250 g Sýr Ricotta

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 625 kcal
Kilojoule 2 615kJ
25% Sacharidy 89 g
25% Tuky 18 g
19% Sodík 387 mg
45% Bílkoviny 25 g

Těstoviny se špenátovou náplní postup přípravy receptu:

1

Těstoviny: Italské těstoviny Lumache uvaříme ve vroucí osolené vodě do poloměkka. Scedíme je, propláchneme pod studenou vodou a necháme je okapat.

2

Rajčatová zálivka: Česnek utřeme, konzervovaná rajčata nakrájíme nadrobno. Pokrájená rajčata smícháme s utřeným česnekem a se 2 lžícemi olivového oleje. Rajčatovou zálivku důkladně promícháme.

3

Špenátová náplň: Špenát necháme rozmrazit. V mléce rozmícháme strouhanku a 3 lžíce olivového oleje. Aby byla směs rozmíchána opravdu důkladně, můžeme použít mixér. Dále do náplně přimícháme rozmrazený špenát a sýr Ricottu, náplň ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Náplň důkladně promícháme.

4

Postup: Rajčatovou zálivku vlijeme do zapékací nádoby, vařené

5

a okapané těstoviny naplníme špenátovou náplní a naplněné těstoviny urovnáme na rajčatovou zálivku do zapékací nádoby.

6

Plněné těstoviny pak pečeme přikryté pokličkou asi 20 minut v předehřáté troubě. Tento pokrm servírujeme horký, ihned po upečení, jako hlavní chod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept