Recept

Jahodové kuličky s mandlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 57345
Kategorie: Cukroví

Ingredience

Na korpus
70 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
5 ks Vaječný bílek slepičí
5 ks Vaječný žloutek slepičí
50 ml Voda pitná
Na náplň
80 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
80 g Džem jahodový
250 g Máslo čerstvé
Na ozdobení
150 g Džem jahodový
150 g Mandle plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 168 kcal
Kilojoule 703kJ
4% Sacharidy 16 g
14% Tuky 11 g
1% Sodík 19 mg
6% Bílkoviny 3 g

Jahodové kuličky s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Vodu se žloutky dáme do misky a vyšleháme do pěny. Přisypeme 30 g mouky, vanilkový cukr a vše vyšleháme na kaši. Bílky spolu s cukrem vyšleháme na tuhý sníh, kterou smícháme spolu se žloutkovou hmotou. Do hmoty prosejeme zbylou mouku s kypřícím a pudinkovým práškem. Dřevěnou vařečkou zlehka promícháme a hladké těsto naplníme do cukrářského sáčků s hladkou trubičkou.

2

Plech vyložíme pečícím papírem a na něj nastříkáme malé bochánky o velikostí vlašského ořechu. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 180stupňové teplotě 15 minut. Upečené bochánky necháme vychladnout.

3

Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky, dáme do misky. Přisypeme vanilkový a moučkový cukr, džem a elektrickým šlehačem vyšleháme na hladký krém.

4

Vychladlé bochánky ze spodní části trochu vydlabeme, naplníme jahodovým krémem a spojíme vždy dva bochánky k sobě.

5

Džem propasírujeme do kastrůlku, přisypeme vanilkový cukr, na mírném ohni zahřejeme do rozpuštění cukru. Odstavíme z ohně a ještě do teplé hmoty naplněné kuličky obalíme. Necháme mírně ztuhnout, potom spodní část obalíme v pražených mandlových lupíncích. Pokládáme je do papírových košíčků, kde kuličky necháme úplně ztuhnout.

Poznámka

Vhodné vánoční cukroví.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept