Recept

Sýrové pečené bochánky z barevných těstovin

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 57348
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Příprava
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těstoviny
2 kávová lžička Bazalka
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
125 g Sýr Gruyére
180 g Těstoviny Fusilli - tříbarevné
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná
Bešamelová omáčka
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
600 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
400 g Sýr Parmezán
1 ks Vejce slepičí
Rajčatová zálivka
1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Olej olivový
150 ml Protlak rajčatový
150 ml Pyré rajčatové
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,100 kcal
Kilojoule 4 600kJ
17% Sacharidy 60 g
87% Tuky 66 g
93% Sodík 2 g
107% Bílkoviny 60 g

Sýrové pečené bochánky z barevných těstovin postup přípravy receptu:

1

Příprava: zapékací misky vytřeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 220 °C.

2

Těstoviny: Tříbarevné špagety nalámeme na menší kousky - asi 5 cm dlouhé a uvaříme je do poloměkka v osolené vroucí vodě, do které jsme vmíchali lžíci olivového oleje. Vařené těstoviny scedíme a vmícháme do nich žloutek a sýr Gruyére. Pak těstoviny ochutíme pepřem a solí, vmícháme do nich bešamelovou omáčku. Těstoviny s přísadami promícháme, rozdělíme do vymazaných formiček a posypeme strouhankou. Takto připravené těstoviny pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.

3

Pečené bábovičky vyklepneme na talíře, polijeme rajčatovou zálivkou a servírujeme posypané nasekanou bazalkou, horké, ihned po upečení, jako hlavní chod.

4

Bešamelová omáčka: Sýr Parmezán nastrouháme. Na mírném ohni rozehřejeme máslo, do kterého vmícháme mouku, aby směs byla hladká a bez hrudek. Omáčku za stálého míchání prohřejeme a pak do ní vmícháme mléko a mícháme na mírném ohni do zhoustnutí. Pak omáčku necháme zchladnout a nakonec do ní vmícháme sýr a ochutíme pepřem a solí.

5

Rajčatová zálivka: Ve dvou lžících rozehřátého oleje osmahneme nasekanou cibuli, přidáme bobkový list a zahříváme 2 minuty. Pak do zálivky vmícháme rajčatové pyré, rajčatový protlak a víno, ochutíme pepřem a solí a zálivku ohříváme asi 20 minut. Potom bobkový list vyjmeme a teplou zálivkou polijeme porce pečených těstovin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept