Recept

Hovězí polévka s čočkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57350

Ingredience

Na hovězí polévku
4 g Bobkový list
100 g Celer řapíkatý
1 ks Cibule
500 g Kosti hovězí řídké
2 ks Mrkev kořen
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
2 ks Petržel kořen
2 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
Na čočku
2 l Voda pitná
400 g Čočka červená loupaná půlená

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 183 kcal
Kilojoule 766kJ
2% Sacharidy 6 g
105% Tuky 79 g
19% Sodík 387 mg
29% Bílkoviny 17 g

Hovězí polévka s čočkou postup přípravy receptu:

1

Omyté maso dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu. Do vařící polévky vložíme oloupanou cibuli, česnek, bobkový list, očištěnou mrkev s celerem a petrželí. Nakonec vsypeme mletou papriku. Na půl hrnec přiklopíme poklici a povaříme do změknutí masa 60 minut. Před dokončením vaření přidáme nasekanou petrželovou nať, dochutíme solí, pepřem a stáhneme z ohně.

2

Opranou a probranou čočku namočíme do vody na 60 minut. Potom ji scedíme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu, povaříme ještě 25-30 minut až do úplného změknutí. Měkkou čočku opět scedíme, necháme okapat a vychladnout.

3

Maso a zeleninu z vývaru nakrájíme na malé kousky, vsypeme měkkou čočku a zamícháme. Podáváme na jednotlivých teplých hlubokých talířích nebo v polévkových miskách.

Poznámka

Polévku podáváme jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept