Jednoduchý recept

Hovězí polévka s kroupami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57352

Ingredience

Na hovězí polévku
4 g Bobkový list
100 g Celer řapíkatý
1 ks Cibule
500 g Kosti hovězí řídké
2 ks Mrkev kořen
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
2 ks Petržel kořen
2 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
Na čočku
400 g Kroupy ječné
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 362kJ
10% Sacharidy 36 g
106% Tuky 80 g
19% Sodík 387 mg
36% Bílkoviny 20 g

Hovězí polévka s kroupami postup přípravy receptu:

1

Omyté maso dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu. Do vařící polévky vložíme oloupanou cibuli, česnek, bobkový list, očištěnou mrkev s celerem a petrželí. Nakonec vsypeme mletou papriku. Napůl hrnec přiklopíme poklicí a povaříme do změknutí masa 60 minut. Před dokončením vaření přidáme nasekanou petrželovou nať, dochutíme solí, pepřem a stáhneme z ohně.

2

Oprané a přebrané kroupy namočíme do vody na 60 minut. Potom je scedíme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu, potom povaříme ještě 25-30 minut až do úplného změknutí. Měkké kroupy opět scedíme a necháme okapat a vychladnout.

3

Maso a zeleninu z vývaru nakrájíme na malé kousky, vsypeme měkké kroupy a zamícháme. Podáváme na jednotlivých teplých hlubokých talířích nebo v polévkových miskách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept