Hovězí polévka s kroupami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí polévka s kroupami
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57352 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
Na hovězí polévku | |
---|---|
4 g | Bobkový list |
100 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Kosti hovězí řídké |
2 ks | Mrkev kořen |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel kořen |
20 g | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Na čočku | |
400 g | Kroupy ječné |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 39,0mg |
Draslík | 354,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kosti hovězí řídké, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Kroupy ječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí polévka s kroupami postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu. Do vařící polévky vložíme oloupanou cibuli, česnek, bobkový list, očištěnou mrkev s celerem a petrželí. Nakonec vsypeme mletou papriku. Napůl hrnec přiklopíme poklicí a povaříme do změknutí masa 60 minut. Před dokončením vaření přidáme nasekanou petrželovou nať, dochutíme solí, pepřem a stáhneme z ohně. |
2 | Oprané a přebrané kroupy namočíme do vody na 60 minut. Potom je scedíme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu, potom povaříme ještě 25-30 minut až do úplného změknutí. Měkké kroupy opět scedíme a necháme okapat a vychladnout. |
3 | Maso a zeleninu z vývaru nakrájíme na malé kousky, vsypeme měkké kroupy a zamícháme. Podáváme na jednotlivých teplých hlubokých talířích nebo v polévkových miskách. |