Vařené uzené maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené uzené maso
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57355 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 g | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
10 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
100 g | Hořčice |
1 ks | Kedlubna |
700 g | Kosti hovězí řídké |
100 g | Křen |
1 kg | Moravské uzené maso |
2 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
2 ks | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 134,6mg |
Draslík | 443,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Kedlubna, Křen, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Hořčice, Kosti hovězí řídké, Moravské uzené maso, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené uzené maso postup přípravy receptu:
1 | Uzené a hovězí maso omyjeme, dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Mrkev, kedlubnu, petržel očistíme, omyjeme a spolu s oloupanou cibulí a česnekem vložíme do hrnce s masem. Nakonec přidáme ještě bobkový list, sůl a celý pepř. Na mírném ohni, přiklopené poklicí, vaříme do změknutí masa. Po dobu vaření sítkem odstraňujeme vzniklou pěnu. Vaříme 80-90 minut |
2 | Měkké maso scedíme, maso oddělíme od kostí, nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu překrojíme napůl. Na jednotlivé talíře rozdělíme maso podle porcí, které ozdobíme měkkou zeleninou. Přidáme jemně nastrouhaný křen, hořčici, chléb a podáváme. |
Poznámka
Takto připravené maso můžeme podávat také s čočkou, uvařenými fazolemi. Hodí se také bramborová kaše.