Jednoduchý recept

Houbová omáčka s vínem

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 57358
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 stroužek Česnek
200 g Cibule
500 g Houby čerstvé
1 g Kmín mletý
50 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
80 g Šlehačka ve spreji
600 g Smetana 16% (pochoutková)
5 g Sůl
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 494 kcal
Kilojoule 2 067kJ
6% Sacharidy 20 g
54% Tuky 40 g
25% Sodík 510 mg
21% Bílkoviny 12 g

Houbová omáčka s vínem postup přípravy receptu:

1

Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s česnekem, necháme zesklovatět, přidáme houby a velmi zvolna dusíme 15 minut, až se veškerá tekutina z hub odpaří. Osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme vínem, smetanou a dusíme doměkka. Nakonec rozmixujeme dohladka.

3

Jednotlivé porce zdobíme šlehačkou.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept