Recept

Sýrový nákyp z těstovin

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 57359

Ingredience

Příprava
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těstoviny
2 polévková lžíce Bazalka
100 g Mozzarella
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Sýr Parmezán
350 g Sýr Ricotta
1,2 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny penne
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
Servírování
1 polévková lžíce Bazalka

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 736 kcal
Kilojoule 3 078kJ
21% Sacharidy 75 g
42% Tuky 31 g
38% Sodík 767 mg
69% Bílkoviny 39 g

Sýrový nákyp z těstovin postup přípravy receptu:

1

Příprava: Zapékací mísu vymažeme lžící másla a troubu připravíme k předehřátí na 190 °C.

2

Těstoviny: Ve vroucí osolené vodě se lžící olivového oleje uvaříme těstoviny do poloměkka. Vařené těstoviny scedíme a uchováváme do zapékání na teplém místě. Sýry Mozzarellu a Parmezán nastrouháme. Bazalku natrháme na jednotlivé lístky. V sýru Ricotta rozmícháme 2 celá vejce a směs ochutíme pepřem a solí.

3

Polovinu vařených těstovin rozložíme do vymazané zapékací mísy, potřeme těstoviny polovinou sýrové pomazánky, na sýrovou vrstvu rozložíme lístky bazalky a posypeme polovinou nastrouhané Mozzarelly a polovinou nastrouhaného Parmezánu. Pak celý postup zopakujeme a pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut.

4

Servírování: Pokrm servírujeme horký, rovnou z trouby. Jednotlivé porce ozdobíme lístky bazalky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept