Sardinky s bazalkou a smaženými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardinky s bazalkou a smaženými rajčaty
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 57361 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Bazalka |
25 ml | Citronová šťáva |
2 g | Kmín mletý |
40 g | Olej olivový extra panenský |
600 g | Rajčata |
1000 g | Sardinka obecná |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 446,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Olej olivový extra panenský, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardinky s bazalkou a smaženými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a vykuchané sardinky osolíme, okmínujeme a usmažíme v pánvi na oleji z obou stran dozlatova. Lístky bazalky posekáme najemno, polovinou posypeme teplé sardinky a polovinu zatím dáme stranou. Rajčata nakrájíme na silnější plátky, vložíme do pánve do výpeku po sardinkách a osmahneme z obou stran. Sardinky upravíme na talíře, doplníme smaženými rajčaty, která zakápneme citronovou šťávou a posypeme zbytkem bazalky. |