Jednoduchý recept

Jehněčí maso dušené v zelenině s cizrnou

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 57365

Ingredience

5 g Chilli koření mleté
200 g Cibule
420 g Cizrna konzervovaná
200 g Cuketa
120 g Datle
600 g Jehněčí kýta
150 g Mrkev kořen
30 g Olej olivový
10 g Paprika mletá sladká
1 g Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
25 g Rozinky tmavé
4 g Skořice mletá
8 g Sůl
150 g Tuřín
700 ml Vývar slepičí
8 g Zázvor mletý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 711 kcal
Kilojoule 2 974kJ
20% Sacharidy 72 g
157% Tuky 118 g
98% Sodík 2 g
67% Bílkoviny 38 g

Jehněčí maso dušené v zelenině s cizrnou postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, očištěnou mrkev, tuřín a cuketu nakrájíme na kostičky, rajčata a cizrnu scedíme, rajčata trochu pokrájíme, datle vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přiložíme maso a zprudka osmažíme ze všech stran. Maso vyjmeme, do výpeku vsypeme cibuli s česnekem, orestujeme, přidáme zázvor, chilli koření, skořici, mletou papriku, promícháme, zalijeme vývarem, přidáme rajčata, tuřín, mrkev, cuketu, datle, cizrnu, rozinky, vrátíme zpět maso, podle chuti osolíme, opepříme a zvolna dusíme doměkka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept