Jehněčí maso dušené v zelenině s cizrnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso dušené v zelenině s cizrnou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 57365 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
5 g | Chilli koření mleté |
200 g | Cibule |
420 g | Cizrna konzervovaná |
200 g | Cuketa |
120 g | Datle |
600 g | Jehněčí kýta |
150 g | Mrkev kořen |
30 g | Olej olivový |
10 g | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
25 g | Rozinky tmavé |
4 g | Skořice mletá |
8 g | Sůl |
150 g | Tuřín |
700 ml | Vývar slepičí |
8 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,4mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Cizrna konzervovaná, Cuketa, Datle, Jehněčí kýta, Paprika mletá sladká, Rajčata loupaná (konzervovaná), Skořice mletá, Sůl, Tuřín, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rozinky tmavé, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí maso dušené v zelenině s cizrnou postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, očištěnou mrkev, tuřín a cuketu nakrájíme na kostičky, rajčata a cizrnu scedíme, rajčata trochu pokrájíme, datle vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přiložíme maso a zprudka osmažíme ze všech stran. Maso vyjmeme, do výpeku vsypeme cibuli s česnekem, orestujeme, přidáme zázvor, chilli koření, skořici, mletou papriku, promícháme, zalijeme vývarem, přidáme rajčata, tuřín, mrkev, cuketu, datle, cizrnu, rozinky, vrátíme zpět maso, podle chuti osolíme, opepříme a zvolna dusíme doměkka. |