Jednoduchý recept

Jehněčí špízy kořeněné

  • Pákistán
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 57366

Ingredience

120 g Cibule
3 ks Hřebíček
600 g Jehněčí maso mleté
3 ks Kardamom
15 g Kmín celý
15 g Koriandr celý
40 ml Limetková šťáva
30 g Máta
40 g Olej olivový extra panenský
5 g Pepř černý celý
8 g Sůl
15 g Zázvor celý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 648 kcal
Kilojoule 2 710kJ
9% Sacharidy 31 g
63% Tuky 47 g
44% Sodík 890 mg
54% Bílkoviny 31 g

Jehněčí špízy kořeněné postup přípravy receptu:

1

Jehněčí mleté maso vložíme do misky, osolíme, v pánvi nasucho opražíme kmín, koriandr, hřebíčky, kardamom, pepř, přendáme do hmoždíře a rozdrtíme. Koření přisypeme k masu, přidáme najemno nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli a posekané lístky máty. Vypracujeme masové těsto, ze kterého vytvarujeme kuličky a napichujeme na jehly. Smažíme v pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran dozlatova.

2

Na talířích špízy pokapeme limetkovou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept