Jednoduchý recept

Jáhlová kaše s medem a smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57371

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
4 polévková lžíce Med včelí
8 dl Mléko plnotučné
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
400 g Proso loupané - jáhly
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 787 kcal
Kilojoule 3 295kJ
28% Sacharidy 102 g
48% Tuky 36 g
5% Sodík 98 mg
31% Bílkoviny 18 g

Jáhlová kaše s medem a smetanou postup přípravy receptu:

1

Jáhly vsypeme do cedníku a propereme je pod tekoucí vodou nejméně třikrát. Potom je ještě dvakrát propereme horkou vodou a vsypeme do hrnce. Vložíme k nim půlku másla, zalijeme studeným mlékem, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu. Hrnec přiklopíme poklicí, plamínek ztlumíme na úplné minimum a povaříme jáhly doměkka, tak 20 minut, aby vznikla kaše.

2

Hotovou kaši stáhneme ze sporáku, ihned vlijeme smetanu a dobře promícháme. Podle chutí přisolíme, pocukrujeme, vložíme zbylé máslo. Podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci pokapeme medem a podáváme.

Poznámka

Porce můžeme ozdobit například ovocným kompotem, kakaem, nastrouhanou čokoládou a podobně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept