Jednoduchý recept

Bramborové nočky s Parmezánem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 57374
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

450 g Brambory vařené
60 g Máslo čerstvé
30 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
75 g Samokypřicí mouka
8 g Sůl
180 g Sýr Parmezán
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
150 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 599 kcal
Kilojoule 2 508kJ
11% Sacharidy 41 g
50% Tuky 37 g
99% Sodík 2 g
45% Bílkoviny 25 g

Bramborové nočky s Parmezánem postup přípravy receptu:

1

Do mísy vložíme vařené brambory, rozmačkáme šťouchadlem. Přidáme vejce, mouku, žloutky, sůl, pepř a vymícháme bramborové těsto. Vytvarujeme menší kuličky, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme ze všech stran do zlatova. Nočky vyjmeme, do stejné pánve vlijeme vývar, přidáme máslo a za stálého míchání přisypáváme strouhaný Parmezán. Omáčka postupně zhoustne, sýr se úplně roztaví.

2

Nočky upravíme na talířky a přelijeme omáčkou z pánve.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept