Zdravý recept

Pečená jablka, jako salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 57375
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 ks Jablka
4 polévková lžíce Med včelí
4 polévková lžíce Ořechy vlašské
2 kávová lžička Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 284 kcal
Kilojoule 1 187kJ
13% Sacharidy 47 g
16% Tuky 12 g
0% Sodík 3 mg
6% Bílkoviny 3 g

Pečená jablka, jako salát postup přípravy receptu:

1

Omytá a osušená jablka naskládáme na rošt, poté vložíme do nahřáté trouby. Pod rošt dáme plech, aby měla kam odkapávat šťáva z jablíček a pečeme při 180 stupních do měkka. Po upečení necháme mírně vychladnout, rozkrojíme na půlky. Vydlabeme jadřince, jablka rozkrájíme na malé kousky.

2

Teplé jablečné kousky rozdělíme na jednotlivé dezertní talířky nebo do salátových mističek. Každou porci poprášíme jemně skořicí, bohatě posypeme vlašskými ořechy a polijeme medem.

Poznámka

Takto připravený jablečný salát je vhodný i na vánoční stůl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept