Fazole s dušenou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole s dušenou zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 57377 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Cibule |
400 g | Fazole bílé sterilované |
40 g | Koriandr čerstvý |
20 g | Med včelí |
40 g | Melasa |
8 g | Nové koření mleté |
25 g | Olej olivový |
250 g | Paprika červená |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
20 g | Pomerančová kůra |
80 g | Protlak rajčatový sterilovaný |
8 g | Sůl |
350 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 112,4mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazole bílé sterilované, Koriandr čerstvý, Med včelí, Melasa, Paprika červená, Pomerančová kůra, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nové koření mleté, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole s dušenou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, petrželku s lístky koriandru posekáme na jemno, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme lžíci medu, promícháme, přidáme melasu, papriky, nové koření, rajčatový protlak, zalijeme vývarem a zvolna dusíme do měkka. Vsypeme strouhanou pomerančovou kůru, koriandr s petrželkou, podle chuti sůl, pepř, krátce povaříme, přimícháme scezené fazole, prohřejeme a odstavíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.