Jednoduchý recept

Uzené maso plněné meruňkovou směsí

  • Moldavsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 57379
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Celer řapíkatý
50 g Cibulka jarní
60 g Čočka červená
200 g Kompot meruňkový
40 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
20 g Šalvěj čerstvá
15 g Solamyl
8 g Sůl
20 g Tvaroh měkký
800 g Vepřová kýta uzená
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 470 kcal
Kilojoule 1 964kJ
8% Sacharidy 28 g
34% Tuky 25 g
120% Sodík 2 g
59% Bílkoviny 33 g

Uzené maso plněné meruňkovou směsí postup přípravy receptu:

1

Uzené vepřové maso rozkrájíme na silnější plátky, do každého plátku vykrojíme kapsu. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Řapíkatý celer pokrájíme na nudličky, jarní cibulku krájíme nadrobno. Červenou čočku s celerem a cibulkou vsypeme do hrnce a vaříme 20 minut. Scedíme, směs vložíme do misky, přidáme šalvěj, meruňky z kompotu, podle chuti sůl, pepř a promícháme. Touto směsí naplníme kapsy v masu, zpevníme párátky, maso vyskládáme na plech (potřený silnou vrstvou másla), vložíme do trouby a půl hodiny pečeme. V polovině pečení maso jednou obrátíme. Šťávu z kompotu nalijeme do kastrůlku, přimícháme Solamyl, tvaroh a povaříme do zhoustnutí.

2

Maso upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept