Uzené maso plněné meruňkovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzené maso plněné meruňkovou směsí
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57379 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer řapíkatý |
50 g | Cibulka jarní |
60 g | Čočka červená |
200 g | Kompot meruňkový |
40 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Šalvěj čerstvá |
15 g | Solamyl |
8 g | Sůl |
20 g | Tvaroh měkký |
800 g | Vepřová kýta uzená |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 313,0mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibulka jarní, Čočka červená, Kompot meruňkový, Šalvěj čerstvá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Solamyl, Tvaroh měkký, Vepřová kýta uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzené maso plněné meruňkovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Uzené vepřové maso rozkrájíme na silnější plátky, do každého plátku vykrojíme kapsu. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Řapíkatý celer pokrájíme na nudličky, jarní cibulku krájíme nadrobno. Červenou čočku s celerem a cibulkou vsypeme do hrnce a vaříme 20 minut. Scedíme, směs vložíme do misky, přidáme šalvěj, meruňky z kompotu, podle chuti sůl, pepř a promícháme. Touto směsí naplníme kapsy v masu, zpevníme párátky, maso vyskládáme na plech (potřený silnou vrstvou másla), vložíme do trouby a půl hodiny pečeme. V polovině pečení maso jednou obrátíme. Šťávu z kompotu nalijeme do kastrůlku, přimícháme Solamyl, tvaroh a povaříme do zhoustnutí. |
2 | Maso upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.