Sledě pečené na jablkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sledě pečené na jablkách
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 57381 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
400 g | Jablka |
2 g | Kmín drcený |
60 g | Máslo čerstvé |
15 ml | Ocet jablečný |
1000 g | Sleď čerstvý |
10 g | Sůl |
150 ml | Víno jablečné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 353,6mg |
Draslík | 118,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Kmín drcený, Ocet jablečný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Sleď čerstvý, Víno jablečné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sledě pečené na jablkách postup přípravy receptu:
1 | Vykuchané a očištěné sledě potřeme máslem, osolíme, okmínujeme, jablka oloupeme, vykrojíme jádřine a dužinu nakrájíme na plátky, bylinky posekáme na jemno. Do pekáčku vložíme máslo, rozehřejeme, přiložíme jablka, krátce orestujeme, do pekáčku na jablka vyskládáme sledě, přilijeme jablečné víno, zakápneme jablečným octem, posypeme bylinkami a pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.