Vepřové plátky s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové plátky s jablky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 57382 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
8 g | Cukr moučkový |
300 g | Jablka |
25 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
5 g | Šalvěj sušená |
8 g | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
150 ml | Víno jablečné |
150 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 101,2mg |
Draslík | 686,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 51,5mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr moučkový, Jablka, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Šalvěj sušená, Víno jablečné, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové plátky s jablky postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, jablka zbavíme jádřinců a rozkrájíme na osminky. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, vsypeme cukr, necháme rozpustit, přiložíme plátky masa a orestujeme z obou stran. Podlijeme vývarem, jablečným vínem, posypeme šalvějí a zvolna vaříme 20 minut. Přidáme jablka, ještě 5 minut podusíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.