Jednoduchý recept

Mušle dušené se zeleninou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 57384
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
80 g Cibule
150 g Cuketa
8 g Cukr krupice
700 g Mušle svatojakubské
20 g Olej olivový extra panenský
50 g Olivy černé
150 g Paprika červená
1 g Pepř černý mletý
40 g Petržel kudrnka
40 g Protlak rajčatový sterilovaný
400 g Rajčata
5 g Rozmarýn čerstvý
8 g Sůl
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 317kJ
9% Sacharidy 32 g
15% Tuky 11 g
75% Sodík 2 g
30% Bílkoviny 17 g

Mušle dušené se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, papriku zbavíme jádřince a rozkrájíme na proužky, rajčata na kostičky, cuketu na malé hranolky, petrželku posekáme na jemno.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme cuketu, papriku, rajčatový protlak, sůl, pepř, cukr, bobkový list, olivy bez pecek, podlijeme vínem a dusíme téměř do měkka. Nakonec přidáme rajčata, mušle, snítku rozmarýnu a ještě krátce podusíme.

3

Před podáváním vyjmeme bobkový list, rozmarýn, porce posypeme petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept