Mušle dušené se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušle dušené se zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 57384 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
150 g | Cuketa |
8 g | Cukr krupice |
700 g | Mušle svatojakubské |
20 g | Olej olivový extra panenský |
50 g | Olivy černé |
150 g | Paprika červená |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel kudrnka |
40 g | Protlak rajčatový sterilovaný |
400 g | Rajčata |
5 g | Rozmarýn čerstvý |
8 g | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 31,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Cuketa, Cukr krupice, Paprika červená, Protlak rajčatový sterilovaný, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mušle svatojakubské, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mušle dušené se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, papriku zbavíme jádřince a rozkrájíme na proužky, rajčata na kostičky, cuketu na malé hranolky, petrželku posekáme na jemno. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme cuketu, papriku, rajčatový protlak, sůl, pepř, cukr, bobkový list, olivy bez pecek, podlijeme vínem a dusíme téměř do měkka. Nakonec přidáme rajčata, mušle, snítku rozmarýnu a ještě krátce podusíme. |
3 | Před podáváním vyjmeme bobkový list, rozmarýn, porce posypeme petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.