Jednoduchý recept

Balkánský květákový salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57385

Ingredience

2 ks Cibule
2 ml Citronová šťáva
1 kg Květák
40 g Máslo čerstvé
60 g Olej slunečnicový
0,5 špetka Pepř černý mletý
250 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
2 dl Víno červené
1 l Vývar zeleninový
3 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 479 kcal
Kilojoule 2 006kJ
11% Sacharidy 41 g
38% Tuky 28 g
74% Sodík 1 g
21% Bílkoviny 12 g

Balkánský květákový salát postup přípravy receptu:

1

Důkladně očištěný a pod studenou vodou opláchnutý květák dáme na 20 minut vařit do hrnce s vodou. Poté scedíme, vložíme do hrnce, osolíme, zalijeme studenou vodou a povaříme do měkka. Uvařený květák scedíme, opláchneme tekoucí studenou vodou a necháme okapat. V pánvičce rozehřejeme olej, osmahneme na kolečka pokrájenou cibuli a přidáme na kolečka rozkrájená rajčata. Vložíme oloupaný, na tenké kolečka nakrájený česnek, dochutíme solí, pepřem, zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, vlijeme víno a povaříme ještě 10 minut. Následně omáčku stáhneme ze sporáku, vložíme máslo a dobře promícháme, aby se máslo rozpustilo. Podle vlastní chuti můžeme ještě dochutit solí, pepřem a citrónovou šťávou.

2

Oddělíme růžičky květáku nadrobno a rozdělíme je na jednotlivé talíře. Každou porci květáku polijeme připravenou omáčkou a podáváme.

Poznámka

Květák s omáčkou podáváme jako hlavní teplé jídlo. Servírujeme také jako teplý předkrm nebo přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept